Onze kaasgeschiedenis
1978
De jong belegen Groen Gele Maaslander verschijnt voor het eerst in de supermarkt als hele kaas, die ter plaatse wordt uitgesneden.
1992
Veertien jaar later doen de voorverpakte stukken en plakken Groen Gele Maaslander hun intrede.
1994
De belegen Rood Gele Maaslander vergezelt het Groen Gele zusje als hele kaas en als voorverpakte stukken en plakken.
1997
Maaslander is de eerste met hersluitbare verpakking, de zogenaamde ‘Gemaksbak’.
1998
Als ware voorloper op kaasgebied introduceert Maaslander de borrelblokjes.
1999
Met de introductie van kaasschnitzels genieten mensen nu ook van Maaslander bij de avondmaaltijd.
2001
Maaslander speelt in op de trend van gebalanceerde eetpatronen en introduceert ‘halfvolle’ belegen en jong belegen kaas, die later in 30+ zouden worden omgedoopt.
2009
De introductie van Maaslander Jong 48+
2010
Maaslander profileert zich echt als innovatief merk met de introductie van KeepKantjes® op alle voorverpakte stukken.
2011
De envelopverpakking wordt geïntroduceerd: een vooruitgang op het gebied van houdbaarheid, gemak en duurzaamheid, omdat deze 65% minder plastic bevat.
2012
Maaslander zoekt gepassioneerd door naar nieuwe verrassende smaken: Maaslander Jong 30+ en Verse Bieslook 48+ vinden het kaasschap.
2014
Maaslander heeft als eerste A-merk het plakkenassortiment binnen kaas uitgebreid met een 100% Geitenkaas variant.
2016
1. Maaslander presenteert Kruid & Pit. 2. Maaslander maakt in samenwerking met twee Nederlandse boeren Maaslander Kaasmakers.
2018
Maaslander gaat terug naar de basis – en naar kaas die weer naar kaas smaakt, door voor de 50+ kazen alleen gebruik te maken van volle, niet-afgeroomde melk.