ML Nieuw Hart Los

Tijd voor Smaak

Als jij het voor het kiezen hebt, ga je dan voor gewoon lekker of echt smaakvol? Als jij mag kiezen…, dan weet je het wel. Je kiest voor kwaliteit in zowel je eten als de tijd met elkaar. Voor samen smullen en genieten en niet even snel tussendoor. Waarom zou je genoegen nemen met minder? Als je kiest voor een kaas, dan kies je voor een verleidelijk lekkere kaas die échte smaak heeft.

Met Maaslander gaan we namelijk terug naar kaas zoals kaas hoort te smaken. De nieuwe Maaslander is een verleidelijk lekkere, romige 50+ kaas die opvallend vol is van smaak. Volromig omdat we alleen volle, niet-afgeroomde melk gebruiken. Een kaas om heerlijk van te genieten en waarvan je blíjft eten. Maaslander. Kaas heb je – smaak kun je krijgen

Westlandgebouwnieuwelogoliggend

Familiebedrijf met smaak

Maaslander is onderdeel van Westland Kaasspecialiteiten. Een familiebedrijf met smaak uit het Noord-Hollandse dorp Huizen, dat sinds 1936 met veel lef en passie gaat voor niets minder dan de allerlekkerste kazen.

650.01.025 Maaslander Website Beelden HWMLM 960x960px RGB

Hoe we Maaslander maken

Maaslander wordt gemaakt van Nederlandse weidemelk. Voor de Maaslander 50+ kazen gebruiken we alleen volle, niet-afgeroomde melk. Dat is kaas maken zoals boeren het ook doen; met melk in zijn puurste vorm, zó uit de koe. Onze 50+ kazen worden altijd gemaakt van minimaal 90% niet-afgeroomde melk. Voor onze 30+ kazen gebruiken we halfvolle melk. Aan de melk wordt stremsel en zuursel toegevoegd om het verkazingsproces te laten beginnen. Van het zuursel krijgt de kaas zijn unieke smaak. Vervolgens wordt de wrongel gesneden en in de kaasvorm geschept. Dan kan het rijpingsproces beginnen. De kazen rijpen op houten planken, totdat onze kaasmeester de smaak van de kaas goedkeurt.

650.01.025 Maaslander Website Beelden BORDJE2 960x960px RGB

Onze kaasgeschiedenis

1978
De jong belegen Groen Gele Maaslander verschijnt voor het eerst in de supermarkt als hele kaas, die ter plaatse wordt uitgesneden.

1992
Veertien jaar later doen de voorverpakte stukken en plakken Groen Gele Maaslander hun intrede.

1994
De belegen Rood Gele Maaslander vergezelt het Groen Gele zusje als hele kaas en als voorverpakte stukken en plakken.

1997
Maaslander is de eerste met hersluitbare verpakking, de zogenaamde ‘Gemaksbak’.

1998
Als ware voorloper op kaasgebied introduceert Maaslander de borrelblokjes.

1999
Met de introductie van kaasschnitzels genieten mensen nu ook van Maaslander bij de avondmaaltijd.

2001
Maaslander speelt in op de trend van gebalanceerde eetpatronen en introduceert ‘halfvolle’ belegen en jong belegen kaas, die later in 30+ zouden worden omgedoopt.

2009
De introductie van Maaslander Jong 48+

2010
Maaslander profileert zich echt als innovatief merk met de introductie van KeepKantjes® op alle voorverpakte stukken.

2011
De envelopverpakking wordt geïntroduceerd: een vooruitgang op het gebied van houdbaarheid, gemak en duurzaamheid, omdat deze 65% minder plastic bevat.

2012
Maaslander zoekt gepassioneerd door naar nieuwe verrassende smaken: Maaslander Jong 30+ en Verse Bieslook 48+ vinden het kaasschap.

2014
Maaslander heeft als eerste A-merk het plakkenassortiment binnen kaas uitgebreid met een 100% Geitenkaas variant.

2016
1. Maaslander presenteert Kruid & Pit. 2. Maaslander maakt in samenwerking met twee Nederlandse boeren Maaslander Kaasmakers.

2018
Maaslander gaat terug naar de basis – en naar kaas die weer naar kaas smaakt, door voor de 50+ kazen alleen gebruik te maken van volle, niet-afgeroomde melk.

Social Media

Volg jij Maaslander al op Instagram of Facebook?

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons
Circle, facebook icon - Free download on Iconfinder

 

Recepten

De allerlekkerste kaas verdient het beste recept

Bekijk hier alle recepten