Croque Madame met béchamelsaus en een spiegeleitje
30 minuten4 personen
Is er iets decadenter dan een croque monsieur, de Franse tosti met béchamelsaus? Mais oui, de croque madame! In feite hetzelfde als de monsieur, maar madame doet er nog een gebakken eitje bovenop. Een decadente tosti voor een zondagse brunch.
Bereiding
Maak eerst de béchamelsaus: smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer goed met een houten lepel zodat de bloem gaart (let op dat de bloem niet bruin wordt, je maakt een witte saus) en schenk er dan, onder voortdurend roeren, de melk bij. Rasp met een fijne rasp een half teentje knoflook boven de pan evenals een snufje verse nootmuskaat. Blijf goed roeren zodat de saus niet gaat klonteren. Breng de saus op smaak met peper en zout en haal van het vuur wanneer deze begint te bubbelen en gebonden is.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bestrijk alle acht sneden brood met 4 eetlepels boter, draai er vier om. Beleg deze met ham, een paar eetlepels bechamelsaus en plakken kaas. Bedek met de resterende boterhammen, zorg ervoor dat de beboterde kant naar buiten is gekeerd.
Verhit nu een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de croques per twee. Druk de tosti’s licht aan in de pan (bijvoorbeeld met een andere koekenpan) en bak ze zo’n 3-4 minuten per kant tot de kaas goed gesmolten is. Houd de croques warm in de oven terwijl je vier spiegeleitjes bakt in de resterende boter als topping. Serveer direct.
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
Cookies van derden
Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.
Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!
Extra cookies
Deze site gebruikt de volgende aanvullende cookies:
(Maak een lijst van de cookies die je hier op de site gebruikt.)
Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!