Bereiding
- Snijd de rucola fijn en de tomaatjes in partjes.
- Besmeer 2 boterhammen met pesto en verdeel er royaal een laagje fijngesneden rucola op.
- Verdeel daarop de gesneden tomaatjes en bestrooi met peper.
- Beleg elke boterham met 2 jonge Maaslander kaasplakken en dek de kaas af met de overige 2 boterhammen.
- Druk een beetje aan en bak ze in een Croque Monsieur toestel (of koekenpan met deksel) bruin tot de kaas smelt.
Tip: Heb je geen ‘Croque Monsieur’ toestel maak dan een Croque Monsieur in een koekenpan; Verwarm een koekenpan enkele minuten op middelhoog vuur. Smeer de pan licht in met wat olie en leg de ‘Croque’ in de pan. Leg een platte deksel (kleiner dan de pan) op de Croque zodat deze wat wordt aangedrukt. Bak in enkele minuten licht bruin en tot de kaas gaat smelten. Keer om en bak de ander kant bruin.