Frittata met boerenkool, paddenstoelen en geraspte kaas
Een stevige boerenfrittata die lekker sappig blijft door de fijngehakte boerenkool. Ideaal als lunch of als avondmaal bij een kom soep.
Een stevige boerenfrittata die lekker sappig blijft door de fijngehakte boerenkool. Ideaal als lunch of als avondmaal bij een kom soep.
Snijd de portobello’s in plakken, bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 1 el boter goudbruin, laat ze nog stevig – ze zullen nog verder garen in de frittata. Neem uit de pan.
Hak de boerenkool met een groot mes fijn. Klop de eieren los met de melk. Meng er de boerenkool en de geraspte kaas door, breng op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
Verhit de resterende boter in de koekenpan, schenk er het eimengsel in en beleg met de paddenstoelenplakjes. Laat de frittata op middelhoog vuur 4-5 minuten garen zonder deksel op de pan, dek de pan dan af en laat nog 3-4 minuten garen op laag vuur zodat de bovenkant mooi stolt. Serveer meteen.