• Actie
  • Nieuws
  • Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Contact
Terug naar het overzicht

Kaasrösti met gepocheerd ei

35 minuten4 personen

Ingrediënten

  • 750 gr iets kruimige aardappelen
  • flinke snuf zout
  • 4 el maizena
  • 1 bosje platte peterselie
  • 175 gr Maaslander 50+ jong belegen geraspt
  • zonnebloemolie, om te bakken
  • 4 kakelverse eieren
  • natuurazijn
  • 1 zak (100 gram) sla (veldsla, waterkers)
  • 1/2 citroen
  • 50 ml lekkere olijfolie
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • chiliflakes (optioneel)
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Albert Heijn Bestel bij Albert Heijn
  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  • Plus Bestel bij Plus

Bereiding

Schil en was de aardappelen, dep ze droog. Rasp de aardappelen in de keukenmachine met behulp van de 4 mm raspschijf. Dat gaat lekker snel en je krijgt mooie lange aardappelslierten. Geen keukenmachine? Geen nood, met een grove handrasp gaat het ook prima. Doe de geraspte aardappels in een grote zeef en zet deze op een kom. Besprenkel met zout en maïzena, hussel door elkaar en laat even staan zodat het vocht eruit kan lekken. Leg de aardappelrasp na een minuut of tien in een theedoek en knijp er nog zoveel mogelijk vocht uit. Zo krijg je straks lekker knapperige rösti. Hak de peterselie fijn en meng met de kaas door de uitgelekte aardappelrasp.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan (diameter circa 25 cm) met antiaanbaklaag. Schep de helft van het aardappelmengsel in de pan en druk een beetje plat. Bak de rösti op laag vuur ongeveer 10 minuten tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Draai om met behulp van een bord, laat weer in de pan glijden en bak nog tien minuten aan de andere kant. Hou de rösti warm onder aluminiumfolie terwijl je de tweede bakt

Breng ondertussen een pan met water met een scheut azijn aan de kook. Breek een ei in een klein zeefje en laat het overtollige eiwit eruit lopen. Hou het water tegen de kook aan en roer er met een lepel een ‘kolkje’ in. Laat het ei in het water glijden. Laat het 3 minuten pocheren en haal het dan met een schuimspaan uit de pan. Bewaar in een kom met handwarm water. Herhaal met de overige eieren. Als je er handig in bent, kun je er twee tegelijk pocheren.

Meng het sap van een halve citroen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe de sla in een kom en hussel er de dressing door.

Haal de eieren met een gaatjeslepel een voor een uit de kom en dep even droog op een theedoek. Serveer de rösti met de salade en de gepocheerde eieren. Bestrooi met chiliflakes als je van pittig houdt.

 

TIP: je kunt ook één grote, dikkere rösti bakken, gaar hem dan na het bakken nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
  • Privacy verklaring

Volg ons op

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te bieden.

Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de .

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.

Cookies van derden

Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!

Extra cookies

Deze site gebruikt de volgende aanvullende cookies:

(Maak een lijst van de cookies die je hier op de site gebruikt.)

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!