Knolselderijsoep met appel, waterkers en kaascroutons
Een voedzame, simpele soep met de allerlekkerste kaascroutons ter wereld. Top als lunch of lichte avondmaaltijd.
Een voedzame, simpele soep met de allerlekkerste kaascroutons ter wereld. Top als lunch of lichte avondmaaltijd.
Snipper de ui en de knoflook, schil de knolselderij en hak grof. Verwarm 2 eetlepels boter in een ruime pan en laat hierin de ui en de knoflook 5 minuten op zacht vuur stoven met de garam masala. Voeg de blokjes knolselderij toe samen met de melk, het bouillonblokje, het laurierblaadje en 750 ml water.
Kook de knolselderij op middelhoog vuur in 20 minuten zacht. Verwijder de laurier en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Laat 2 el boter smelten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Scheur het brood in grove stukken en meng deze met de geraspte kaas. Bak de croutons in de boter onder af en toe roeren tot ze goudbruin zijn.
Snijd de appel in dunne plakjes. Schep de soep in diepe borden en garneer elk bord met appelplakjes, takjes waterkers en croutons.