Mexicano met guacamole, chorizo, mais en kaas
Smeuïge guacamole, hartige chorizo, smeltende kaas en salsa. Arriba, deze Mexicaanse tosti heeft pit
Smeuïge guacamole, hartige chorizo, smeltende kaas en salsa. Arriba, deze Mexicaanse tosti heeft pit
Maak eerst de guacamole. Pel en snipper de ui. Halveer de tomaat en snij in kwarten. Verwijder het vruchtvlees en snij in kleine blokjes. Snij de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit boven een kom. Halveer de limoen en knijp uit boven de avocado. Prak met een vork tot een smeuïg geheel. Voeg de ui en de tomaat toe, breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Hak de koriander fijn en meng door de guacamole.
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in plakjes. Bestrijk alle acht boterhammen aan een kant met mayonaise. Keer vier boterhammen om en besmeer deze royaal met guacamole. Beleg vervolgens met plakjes chorizo, mais en salsa en eindig met plakken kaas. Bedek met de resterende boterhammen, zorg dat de mayonaisekant naar buiten is gekeerd.
Verhit nu een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de tosti’s per twee. Druk de tosti’s aan in de pan (bijvoorbeeld met een andere, zware pan) en bak ze zo’n 3-4 minuten per kant tot de kaas goed gesmolten is. Serveer met de overgebleven guacamole en salsa.