Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden. Plaats een hittebestendige middelgrote koekenpan (diameter ongeveer 20-22 cm) in het midden van de oven. Laat de pan er minstens een kwartier in staan zodat deze goed heet wordt.
Doe de eieren in een blender of keukenmachine (of mix met een garde in een ruime kom) en blender kort op hoge snelheid tot ze schuimig zijn. Voeg de melk geleidelijk toe terwijl je blijft mixen. Voeg vervolgens twee eetlepels gesmolten boter toe, de bloem, de maïzena, de geraspte kaas, zout en peper en mix alles goed door elkaar.
Neem de koekenpan uit de oven (gebruik een ovenhandschoen!) en giet er de resterende eetlepels boter in. Verdeel de boter gelijkmatig over de pan en giet het beslag erin. Zet terug in de oven en bak in 20-25 minuten gaar. De ovenpannenkoek zal mooi poffen en bruin kleuren aan de randen.
Maak intussen de topping. Pel de ui en snij (eventueel met behulp van een mandoline) in dunne ringen. Doe in een kom en giet er een scheutje rode wijnazijn over, breng eventueel op smaak met een snufje zout. Pluk de blaadjes van de kruidentakjes en roer de crème fraîche los.
Neem de pannenkoek uit de oven en serveer direct (eenmaal uit de oven zal hij snel inzakken) met de toppings.