Pitatosti met geroosterde aubergine, kaas en koriander
Pita kaas, maar dan next level. Met een Midden-Oosters tintje door de gekruide aubergine en koriander. Hier wil je er waarschijnlijk wel twee van!
Pita kaas, maar dan next level. Met een Midden-Oosters tintje door de gekruide aubergine en koriander. Hier wil je er waarschijnlijk wel twee van!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrijk de plakken met 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergineplakken hierin 3-4 minuten per kant.
Stamp het knoflookteentje in de vijzel met een mespunt zout tot een papje. Leng aan met de resterende olijfolie en voeg het komijnpoeder toe. Giet dit over de aubergineplakken.
Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden. Snijd de tomaten in plakken. Hak de koriander grof. Beleg de broodjes met aubergine, kaas, tomaat en koriander. Grill ze per twee in de grillpan, ongeveer 3-4 minuten per kant. Zet iets zwaars (bijvoorbeeld een gietijzeren pan) op de tosti’s zodat ze mooi plat worden.
Houd de pita’s warm in de oven terwijl je de overige twee grilt.
Tip: Je kunt deze pitatosti’s ook in een tosti-apparaat klaarmaken. Snijd de broodjes dan niet helemaal open, en leg ze met de open kant naar boven in het apparaat om te voorkomen dat de vulling eruit valt.