Proteïne Burger
Friszoete appel-koolsla, knapperige coppa, kappertjesmayonaise en smeltende kaas. De Proteïne burger is heerlijk voor een eiwitrijk genietmomentje voor jezelf of je familie.
Friszoete appel-koolsla, knapperige coppa, kappertjesmayonaise en smeltende kaas. De Proteïne burger is heerlijk voor een eiwitrijk genietmomentje voor jezelf of je familie.
Begin met de kappertjesmayonaise. Hak de kruiden en de kappertjes fijn en meng deze in een kom door de mayonaise. Maak dan de rodekoolsla: snij de rodekool in dunne reepjes, en de appel in dunne plakjes en vervolgens in luciferreepjes. Meng met de rodekool en de worteljulienne en besprenkel met het sap van een ½ citroen.
Laat voor de hamburgers het vlees op kamertemperatuur komen. Meng het vervolgens met de kikkoman en de worcestershiresaus en voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm ballen van ruim 180 gram per stuk en druk die plat tot burgers. Bestrijk ze met olijfolie en bak de burgers in een koekenpan in 4-5 minuten per kant mooi bruin.
Bak intussen in een andere pan de coppaplakjes licht krokant. Leg eerst de plakjes Maaslander op de burgers, dan de coppa. Leg ze terug in de koekenpan, dek af met een deksel en laat de kaas in ongeveer 30 seconden smelten. Bouw nu de burgers: eerst de rodekoolsla, dan een dot kappertjesmayonaise, vervolgens de burger met daarop de smeltende plak Maaslander en de knapperige pancetta.