Salade geitenkaas met bosbessen, komkommerlinten en karnemelkdressing
Een lichte salade die de lente viert. Met zwierige komkommerlinten, hartig, zoet en fris door de karnemelkdressing.
Een lichte salade die de lente viert. Met zwierige komkommerlinten, hartig, zoet en fris door de karnemelkdressing.
Maak eerst de karnemelkdressing: doe de karnemelk met de citroenrasp, olijfolie en zout en peper in een kom. Knijp er een paar drupjes citroensap bovenuit. Rasp met een fijne rasp een half teentje knoflook boven de kom en meng de dressing goed door (zet er eventueel even de staafmixer op).
Was de komkommer en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte dunne linten van.
Pluk de kervel en de dille, snijd de bieslook fijn.
Hussel in een saladeschaal de komkommerlinten met de kruiden door de mesclun, voeg de helft van de dressing toe en bestrooi met de bosbessen. Scheur de geitenkaas met de hand in kleinere stukken en verdeel over de salade. Geef de resterende dressing er in een kommetje bij.