Bereiding
Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin 2 minuten de aspergepunten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze onder koud water zodat ze hun beet en mooie groene kleur behouden. Leg met behulp van een soeplepel vier eitjes in hetzelfde water en kook ze in zes minuten halfzacht. Laat ze goed schrikken onder koud water en pel ze.
Verwarm een ruime koekenpan. Bestrijk de sneden brood met olijfolie en toast ze in de pan goudbruin. Pluk de kruiden en hussel ze met de asperges door de jonge waterkers. Roer de witte wijnazijn, truffelolie en olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schaaf met een kaasschaaf (een dunschiller werkt ook heel goed) dunne flinters van het stuk kaas.
Beleg de toast met ei en salade. Druppel de truffeldressing erover en bestrooi met lekker veel kaasflinters. Geef nog een paar draaien van de pepermolen over het geheel en serveer.