Bereiding
Snij de kippendijen in stukjes. Hak de knoflook fijn. Hak de blaadjes van de oreganotakjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de tomatentapenade, de kip, de knoflook, de kruiden en de (kokosbloesem)suiker toe. Roer alles goed door elkaar. Bak de kip op middelhoog vuur onder af en toe roeren gaar. Het is lekker als de tomatentapenade daarbij donkerder van kleur wordt en licht karamelliseert. Voeg versgemalen zwarte peper toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe (de tapenade is al zout, dus veel heeft het niet nodig).
Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm het brood even in de oven (als je een afbakbrood hebt, volg dan de bakinstructies op de verpakking). Neem het brood uit de oven en snij het overdwars doormidden. Beleg met rucola, plakken kaas en kip. Snij in punten en serveer.
Ook lekker: grill de broodjes na het beleggen nog even onder de contactgrill. Heb je die niet, verwarmen in een koekenpan met een klein scheutje olie gaat ook prima. Deksel erop, kaas laten smelten en smullen maar.