• Actie
  • Nieuws
  • Over Maaslander
  • Assortiment
  • Recepten
  • Contact
Terug naar het overzicht

Uiensoep met mosterd-kaaskorst

90 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg uien
  • 100 gr boter
  • 150 gr ontbijtspek
  • 3 el bloem
  • 2 el bruine suiker
  • zout naar smaak
  • 10 takjes tijm
  • 5 takjes salie
  • 3 blaadjes verse laurier
  • 2 el worcesterhiresaus
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 75 gr Maaslander 50+ jong belegen, geraspt
  • 1 el gladde mosterd
  • 4 sneetjes stokbrood
  • tuinkers, om te garneren
Bestel onze kaas

Bestel bij je favoriete winkel

  • Albert Heijn Bestel bij Albert Heijn
  • Jumbo Bestel bij Jumbo
  • Plus Bestel bij Plus

Bereiding

Pel de uien en snij ze in niet te dunne ringen (door het stoven zullen ze nog slinken). En ja, dat lijkt veel, maar je hebt zeker een kilo nodig voor een dikke, vol smakende soep. Smelt de boter in een pan met dikke bodem (een gietijzeren braadpan is hier goed geschikt voor) en voeg de uien toe. Snij het spek in stukken en stoof mee met de uien. Laat het geheel eerst op zacht vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even goed door en los van de bodem. Neem na een kwartier de deksel van de pan en gaar de uien onder af en toe omroeren tot ze gaan karamelliseren. Dat kan zeker wel een half uur tot drie kwartier duren. Je moet geduld hebben, maar deze ‘slow soep’ is het zeker waard! Voeg, als de uien de kleur van bruin bier hebben, de bloem, de bruine suiker en het zout toe. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de salieblaadjes fijn. Voeg toe aan de pan met de laurier en de worcestershiresaus en blus af met witte wijn. Schenk de runderbouillon erop en laat het geheel nog een half uur op laag vuur pruttelen en een beetje inkoken.

Verwarm de oven voor op 220 graden, grillstand. Meng in een kom de mosterd met de geraspte kaas. Schep de soep in hittebestendige kommen en leg in elke kom een snee stokbrood. Verdeel het mosterdkaasmengsel erover en gratineer zo’n 5- 6 minuten in de oven tot de kaas begint te bubbelen en te kleuren. Garneer met tuinkers.

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas B.V.
  • Privacy verklaring

Volg ons op

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te bieden.

Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de .

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.

Cookies van derden

Deze site gebruikt Google Analytics om anonieme informatie zoals bezoekersaantallen en meest populaire pagina's te verzamelen.

Door deze cookie aan te laten staan help je onze site te verbeteren.

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!

Extra cookies

Deze site gebruikt de volgende aanvullende cookies:

(Maak een lijst van de cookies die je hier op de site gebruikt.)

Schakel eerst strikt noodzakelijke cookies in om je voorkeuren op te slaan!