Zomerse salade met avocado, grapefruit en kaascruesli
Deze frisse salade is perfect voor een warme dag. Als lunch, lekker tussendoor of avondeten, het kan allemaal.
Deze frisse salade is perfect voor een warme dag. Als lunch, lekker tussendoor of avondeten, het kan allemaal.
Maak eerst de kaascruesli: verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de havervlokken met de noten, de pompoenpitten, de geraspte kaas en de specerijen in een kom. Klop in een andere kom het eiwit los met een garde. Meng met de olijfolie door de droge ingrediënten en zorg dat alles bedekt is met een laagje eiwit en olie. Verdeel de cruesli in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten krokant en goudbruin. Hussel tussentijds een tot twee keer door. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een weckpot of afsluitbare plastic bak.
Hak voor de dressing de kruiden fijn en doe ze in een kom met het sap en de rasp van een halve citroen. Voeg zout en peper toe, rasp er een half teentje knoflook boven, leng aan met siroop of honing en de milde olijfolie en klop even door.
Verwijder de schil van de grapefruit met een scherp mes, neem ook het wit mee. Snij de vruchten in plakken. Schil de avocado en snij in plakken, besprenkel met de resterende halve citroen. Blancheer de doperwtjes 1 minuut in kokend water. Schik de salade-ingrediënten op een schaal, druppel er rijkelijk dressing over en bestrooi kwistig met kaascruesli. Zet die pot met cruesli trouwens ook maar op tafel, dit spul is verslavend lekker.